четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Кашкавалки.






250мл вода
70гр масло
малко сол
10с.л брашно с връх
4яйца
150гр настърган кашкавал

Тестото на тези така наречените от мен - Кашкавалки е добре познатото - парено тесто.
В касерола изсипваме водата,добавяме маслото и солта и оставяме да заври. При непрекъснато енергично разбъркване добавяме брашното на части.Разбъркването продължава докато започне да се образува тесто и да се отлепя от стените на съда. Оставяме тестото да се охлади; след което добавяме яйцата едно по едно и разбъркваме с помощта на миксер. Изсипваме настъргания кашкавал и разбъркваме отново. С намаслени ръце или с помощта на лъжица оформяме кашкавалките. Печем на 190-200 градуса за 30 - 35 мин.

В началото си помислих,че ще се втвърдят,но напротив дори изстинали и на следващия ден бяха меки и много вкусни!

Рецептата е адаптирана от :

http://www.coolinarika.com/recept/krofnice-sa-kackavaljem/