четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Сочен тутманик.


    Продукти:

1п. Суха мая
1ч.л захар
Около 800гр брашно
1ч.л бакпулвер
1 яйце
1/2ч.ч олио
1/2ч.ч прясно мляко
1/2ч.ч топла вода
1ч.л оцет
1ч.л ракия
1 равна с.л сол

4с.л заквасена сметана
200гр сирене
1 яйце

100гр разтопено масло.



От всички продукти до заквасената сметана  омесваме средно на твърдост тесто. Оставяме да , измесваме ,разделяме и разточаваме. Намазваме кората с разтопено масло и със сместа от заквасена сметана, сирене и разбито яйце. Навиваме на руло, режем  и подреждаме в тава. Заливаме с останалата част от маслото. Оставяме да втаса и печем на 180 градуса до готовност.