понеделник, 2 май 2016 г.

Тирамису





За крема:
1кг маскарпоне/ или 500гр маскарпоне и 300мл разбита сметана/
4жълтъка
1ч.ч кристална захар
4белтъка
3с.л кристална захар

За бишкотите:
1ч.ч силно еспресо
1ч.ч розе

2пакета бишкоти

Разбиваме захарта,жълтъците и маскарпонето  до получаването на много гъст крем. Разбиваме белтъците заедно с захарта на твърд сняг. С помощта на шпатула към маскрпонената смес добавяме разбитите белтъци.
Вземаме правоъгълна тава,мажем с много малко крем,за да не залепнат за тавата напоените бишкоти.. редим ред бишкоти ,които се потапят с сместа от кафе с вино. Изливаме част от крема и разпределяме равномерно. Редим втори ред бишкоти,които отново ги потапяме в кафената смес и изсипваме останалата част от крема  и разпределяме отново. Аз използвах пош и с него покрих вторият ред бишкоти. Поръсваме обилно с какао и оставяне в хладилника за най-малко една нощ.