четвъртък, 14 януари 2016 г.

Кашкавалена пита





Продукти:

1ч.ч прясно мляко
1/2 к. мая
1ч.л захар
1яйце
1/2 к.ч олио
1с.л сол
500-600гр брашно

Кашкавал
Масло


Начин на приготвяне:
В по-голям съд натрошаваме маята,добавяме топлото прясно мляко,захарта и разбъркваме. След това добавяме яйцето,солта и част от олиото,доразбиваме и прибавяме брашното на части. Измесваме не много меко тесто. Изсипваме и останалата част от олиото и измесваме отново тестото. Оставяме да отпочине,измесваме отново. Разделяме на 4топки. Всяка разточваме на малки кори и мажем с масло. Подреждаме една върху друга и разточваме на кръгла или продълговата кора,както ви е лесно. Режем на триъгълници. Мажем леко с масло нареждаме кашкавала и завиваме. Нареждаме в тава,която сме намазали с олио. Оставяме да втаса за 30-40мин. Мажем с разбито яйце,ако искате може и да е поръсите със семена. Завивате е с алуминиево фолио,но да не е много опънато. Печем в предварително загрята фурна на 180гр за 30мин. Махаме фолиото и и печем още около 10-15мин. Или до суха клечка. Ако ви е силна фурната,намалете минутите за печене с фолиото. След като извадим питата е мажем пак с масло и задушаваме за малко. Да ви е сладко.