петък, 4 декември 2015 г.

Шоколадови суфлета с банан.


Продукти:

2 яйца
1/2 ч.ч пудра захар
150гр течен шоколад
75гр масло
1с.л какао
1ч.ч брашно
100гр натурален шоколад
1 банан

Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с пудрата захар докато удвоят обема си. Прибавяме банана,който предварително сме пюрирали.Затопляме течният шоколад заедно с маслото за 1минута в микровълновата. Прибавяме го към яйчената смес. Разбиваме с миксера и добавяме брашното. Трябва да се получи гъстота като на кексово тесто .Намазваме  формичките с масло и поръсваме с какао. Разпределяме сместа и във всяка формичка  добавяме две блокчета шоколад. Печем на 180-200градуса за 8-10мин в зависимост от печката. Могат да се изпекат  веднага или да се замразят за друг ден.

Това суфле се приготвя за половин час. Става чудесно и винаги се получава.