четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Френска торта


 Продукти:

1яйца

1ч.ч захар
1ч.ч прясно мляко
1ч.л сода
1с.л мед
400гр брашно

2кофички заквасена сметана
250гр маскарпоне
4с.л захар

250гр смлени орехи

200гр сладко от боровинки

Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват докато се разтопи захарта след това постепенно се изсипва прясното мляко,содата и медът. Бърка се непрекъснато до получаването на карамелен цвят.
След това още топла сместа се смесва с брашното и се омесва меко тесто.
Разделяме на топки и всяка разточваме на тънка кора. Печем на 200 градуса за 2-4мин и оставяме да изстинат.
С помощта на ринг или купа изрязва кръгли блатове с еднакъв диаметър.
Започваме да редим тортата,като редуваме:
Блат-крем-орехи-сладко-блат....-блат-крем. Трябва да ни остане и малко крем за страните на тортата.След като сме намазали цялата торта с кремът е покрива с орехи.
Оставяме да едно денонощие.
Аз мажа всеки блат със захарен сироп за да  не е много суха.