сряда, 7 октомври 2015 г.

Плетена шоколадова пита









 Продукти:

 800гр брашно
100гр захар
 1п. Суха мая
 4жълтъка
 300мл прясно мляко
 100мл вода
 1ч.л сол
100гр разтопено масло
 200гр разтопена нутела

 Начин на приготвяне :

В един дълбок съд
се изсипват брашното,заедно с маята и захарта и се разбърква. Солта се разтваря в прясното мляко и водата и се изсипва към брашното,добавят се яйцата и маслото и се омесва меко и еластично тесто. Оставя се да втаса за 20мин,измесва се отново и се разделя на 6топки. Всяка топка се разточва на кръгла кора,мажем с шоколад и върху нея слагаме и втората топка,която отново сме разточили и намазали с шоколад,така процедираме докато стигнем до 6та кора,която не се маже с шоколад. В центъра на кората се слага една чаша и отстрани се реже тестото на триъгълници,като за кроасани. Всеки триъгълник се завива на дясно,следващият до него на ляво и се слепват два по два. Оставяме докато удвои обема си мажем с рязбито яйце и печем за 30мин на 180градуса. След като се изпече мажем с масло и задушаваме за 5мин.